inlägg nr.16



Knappt nio hade klockan slagit när jag vaknade självmant och gick upp ur min trygga, dock så obekväma, säng här hemma hos mor imorse. Jag tror det är något fel på mig. Senast jag kollade sa min dagliga rutin till mig att vakna runt 12. Kanske har med vinterhalvåret att göra. Eller att en viss herr Jansson snarkade något så fruktansvärt natten innan då jag stannade där så jag knappt fick sovit en blund. Vilket i sin tur ledde till att jag somnade ovanligt tidigt igår natt. Nu vet både intresseklubben och ni andra som valde att läsa.

Göteborg är precis likadant som när jag flyttade härifrån för ett halvår sedan. Jag har fortfarande inte bestämt mig om det är positivt eller negativt. Som jag längtade efter att åka hit och så skönt det även var att till slut göra det. Tyvärr känns det som Göteborg sparkar mig lite i röven, för överraskande nog har alla mina förväntningar inte infriats denna gång. Missförstå mig rätt, Göteborg är fortfarande ett gelehallon som man bara måste smaska på med jämna mellanrum. Dock vet jag inte om godispåsen är riktigt lika full av godbitar som när jag lämnade den. Faktum är att jag saknar Svalöv och alla Fridhemmare. Och ett ännu större faktum är att jag för första gången nog inser att jag lämnat Göteborg. Jag bor inte här längre och jag vet inte om jag kommer göra det till hösten när jag är färdigutbildad på Fridhem heller. Sorgliga men ändå så himla befriande tanke. Min familj bor i Göteborg, men bara för det behöver inte jag det. Helt otroligt.


Jul i Spanien var minst sagt finemang. 11 dagar spenderades med att lära känna Amandas familj, alternativt shoppa på dagtid. Medan kvällarna spenderades med att dricka sprit på spanskt vis med spanska vänner. I Sverige köper du en svensk drink med 6cl sprit för minst ca 120kr. I Spanien köper du en grogg med minst 12cl sprit för ca 2-6 euro (ca 22-66 kr) i en standard bar. Det hände att saker och ting möjligtvis gick lite överstyr i sällskap med äldre och mer härdade människor. Men nu är jag ju hemma och trygg i lilla svensson-Sverige igen, antagligen med både punkterad lever och kolsvarta lungor i bagaget av allt billigt drickande och rökande.

Dagens: Kaffe & Chesterfield.


RSS 2.0